Outplacement. Pääkaupunkiseutu. Helsinki. Lahti.

Vastuullisuus YT-neuvotteluissa – Outplacement palvelut auttavat lakisääteisen muutosturvan toteutuksessa

Koronaviruksen ja sen etenemisen hillitsemiseksi tehtyjen toimenpiteiden vaikutukset talouteemme ovat olleet yllättäviä ja rajuja. Talous sakkaa ja yritykset joutuvat turvautumaan työntekijöiden lomautuksiin ja irtisanomisiin pysyäkseen pinnalla. Töiden uudelleenjärjestely ja epidemian aiheuttamat muut moninaiset lisätyöt pitävät jäljelle jääviä kiireisenä. Hektisessä tilanteessa olisi kuitenkin hyvä muistaa panostaa yrityksestä lähtevien uudelleensijoittumiseen yhä haastavammilla työmarkkinoilla. Teolla on pitkäkantoiset vaikutukset; tällaisena aikana vastuullisesti ja arvojensa mukaisesti toimiva yritys muistetaan myös epidemian jälkeen. Tulevaisuuden menestyjät ratkaistaan nyt.

Outplacement palvelut moninkertaistavat urakonsultoitavan mahdollisuuksia löytää uusi mielekäs työ, ura, toimiala tai jopa koulutus. Urakonsultin ohjauksessa yksilö saa henkilökohtaista ja räätälöityä tukea. Mahdollisissa ryhmätilaisuuksissa käydään läpi perustaidot liittyen CV:n päivittämiseen, valmistautuminen työhaastatteluun ja tämänpäivän työnhakukanaviin, mutta henkilökohtaisissa tapaamisissa pureudutaan yksilön osaamiseen, toiveisiin ja mahdollisuuksiin. Käydään läpi myös omat vahvuudet ja heikkoudet ja vahvistetaan näin itsetuntemusta. Urakonsultin tehtävä on saada henkilö näkemään useampia eri polkuja ja innostumaan tulevaisuuden mahdollisuuksista.

Yrityksen lisäksi vastuullinen toiminta on tärkeää myös urakonsultointia suorittavalle konsultille. Vastuullisesti toimiva konsultti pitää itsensä ajantasalla ja seuraa eri toimialojen ja yritysten kehittymistä ja menestymistä tänä poikkeuksellisena aikana. Vaikka kannustaminen ja innostaminen on urakonsultoinnissa tärkeässä roolissa, ideoille ja mahdollisuuksille tulee tässä ajassa asettaa realistiset puitteet. Kotiläksyt kannattaa nyt tehdä huolella, kun miettii seuraavaa askeltaan uralla. Osaavan urakonsultin tuki on tässä arvokas etu.

Talente Consulting Oy:n urakonsultointipalvelut toteutetaan tällä hetkellä joustavasti videotapaamisten muodossa.

Tuire Ollila-Mayers
Managing Partner, Headhunter
tuire.ollila-mayers@talente.fi
Talente Consulting Oy